CKB Logo

Het koor

Concertkoor Baarn is een koor met ongeveer 45 zangers dat twee concerten per jaar verzorgt. Het doel van het koor is om grote klassieke koorwerken van Bach, Mozart, Mendelssohn en anderen ten gehore te brengen. Ook voert het koor werken uit die minder bekend zijn, zoals Emmanuele d’Astorga’s ‘Stabat Mater’ en Johann Kuhnau’s ‘Magnificat’.
Het merendeel van de concerten vindt plaats in de prachtige Nicolaaskerk te Baarn en in de Heilige Familiekerk te Soest.
Concertkoor Baarn verwelkomt iedereen die met ons mee wil zingen, als koor- of projectlid.

Samenwerking / Medewerkenden

Bij de concerten werkt Concertkoor Baarn samen met onze eigen repetitor Wybe Kooijmans, (amateur)orkesten en professionele solisten. Met medewerking van voornamelijk RBO en later Holland Symfonie en andere ensembles heeft Concertkoor Baarn vele concerten [link naar overzicht concerten] uitgevoerd.
Speciaal voor de uitvoering van Kuhnau’s ‘Magnificat’ en Bachs ‘Weihnachtsoratorium’ in december 2019 is een eigen barokorkest van professionele jonge musici uit heel Europa (Nederland, België, Spanje, Duitsland, Italië en Engeland) samengesteld door Anthony Scheffer.
Opnames van onze concerten werden gemaakt door RTV Baarn en zijn terug te vinden op YouTube.

Koordagen

Twee keer per jaar worden koordagen georganiseerd op een zaterdag. De bedoeling van zo’n repetitie is om de puntjes op de ï te zetten voor een uitvoering.
Anthony Scheffer gebruikt die dag om het volgende programma dat wordt uitgevoerd te presenteren.

Cultureel Festival Baarn

Het koor doet jaarlijks mee aan het Cultureel Festival Baarn. Het voert vaak delen uit van het komende programma. De bedoeling is om ons najaarsconcert aan te kondigen zodat het publiek alvast is geënthousiasmeerd voor ons optreden. Op die dag delen koorleden concertflyers uit, ook met de bedoeling om potentiële nieuwe zangers te trekken.
Vanwege COVID-19 ging het 2020 festival op 5 september niet door, maar koren presenteerden zich door een kort filmpje dat werd uitgezonden door RTV Baarn.