CKB Logo

Concertagenda

 

2023 – JUBILEUMCONCERT

Concertkoor Baarn (CKB) en de Koninklijke Oratorium Vereniging (KOV) Utrecht gaan op 22 en 23 april 2023 een duo-jubileumconcert/voorjaarsconcert geven. Beide koren vieren hun jubileumjaren: KOV Utrecht bestaat 170 jaar en CKB 125 jaar en beide koren worden geleid door dirigent Anthony Scheffer.

Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht, opgericht in 1853, is een van de oudste koren van Utrecht. Begonnen als Utrechtsche Vereeniging voor Kerkgezang was het voornaamste doel van het koor om het zingen van psalmen en gezangen in de kerken te verbeteren. Na een paar jaar werd het repertoire uitgebreid met ‘Feestgezang of andere muziek’ en werd er jaarlijks een ‘Feestelijke Bijeenkomst’ georganiseerd. Lees verder 

Concertkoor Baarn werd opgericht in 1898 door een groep mensen die begon met het zingen van klassieke muziek. Ze noemden zich ‘Halleluja’. In 1936 werd de naam gewijzigd in ‘Christelijke Oratorium Vereniging’ te Baarn. In 1995 werd de naam veranderd in ‘Concertkoor Baarn’. Het koor telt nu 50 leden.

Programma

Symphonie No.2 in D Major, Op. 36: II. Larghetto – Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Te Deum in C major – Franz Joseph Haydn (1732-1809
Symphonie No.5 in C Minor, Op. 67: I. Allegro con brio – Ludwig van Beethoven
Missa c-Moll – Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Medewerkenden
Solisten, Koninklijke Oratorium Vereniging (KOV) Utrecht, Concertkoor Baarn en Orkest
Anthony Scheffer dirigent

 

Toelichting op het programma

“De grote mis van Mozart, Mis in c mineur K.427, is wellicht een van de mooiste sacrale werken van Mozart en toont een enorme veelzijdigheid. Alleen al het eerste deel (Kyrie) getuigt van Mozarts genialiteit om in eenvoud iets heel indrukwekkends neer te zetten. Het feestelijke Te Deum van Franz Joseph Haydn hebben we hiernaast gezet. Haydn was docent van Mozart en de overeenkomsten zijn ook goed te horen. Voornamelijk in de manier waarop beiden zang en instrumentarium inzetten om bepaalde affecten te verklanken.

Naast het Te Deum van Haydn en de grote mis van Mozart horen we twee delen uit de symfonieën van Beethoven, het eerste deel van de iconische vijfde, en het meditatieve tweede deel uit zijn tweede symfonie. Hiermee geven wij tijdens het jubileum een expositie van de symbiose tussen vocale en instrumentale muziek van drie grote componisten, die samen de Eerste Weense School vormen.”

Anthony Scheffer, dirigent


donderdag 4 mei 2023, 21.00 uur | Paaskerk, BAARN

HERDENKINGSCONCERT

Programma
Requiem in d-klein en Locus Iste – Anton Bruckner (1824-1896)
Ave Verum en Davide penitente – Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Medewerkenden
Solisten, Concertkoor Baarn,
Wybe Kooijmans orgel, orkest van Concertkoor Baarn
Anthony Scheffer dirigent

Toegangsprijs € 10,00


zaterdag 11 november 2023

JUBILEUMCONCERT | Concertkoor Baarn – 125 jaar

‘Ceciliafeest’

 

Programma
Ode for St. Cecilia’s Day
– Georg Friedrich Händel  (1685-1759)
Hail! Bright Cecilia [Ode to St. Cecilia’s Day] – Henry Purcell (1659-1695) 

 

Medewerkenden
Solisten, Wybe Kooijmans orgel, Barokorkest van Concertkoor Baarn
Anthony Scheffer dirigent