Koordag

Voorafgaande aan een concert worden koordagen georganiseerd om de uit te voeren muziek intensief te studeren.
Hoewel deze dag niet bedoeld is als een algemene leden-vergadering gebruikt de voorzitter deze gelegenheid om iets te vertellen over de sfeer in het koor, de plannen en kunnen leden allerlei vragen stellen.

Daarna presenteert de dirigent een overzicht van de geplande concerten. Hij vertelt uitgebreid over de componisten van de werken die het koor gaat uitvoeren en de achtergrond van de muziek. Sommige componisten zijn minder bekend bijvoorbeeld J. Kuhnau maar ook de bekenden zoals J. S. Bach, krijgen voldoende aandacht. Uitleg over hoe en waarom hun werk is gecomponeerd is altijd interessant om te weten. Het wordt dan een soort masterclass of een studiedag die erg gewaardeerd is door de koorleden.

Verder is het altijd een gezellige en ontspannende zaterdagochtend die de gelegenheid biedt om elkaar te ontmoeten buiten de gewone koorrepetities. Ook mede dankzij de vrijwilligers die zorgen voor de lekkernijen op die dag.


zaterdag 5 maart 2022: KOORDAG, Sint Franciscus Xaveriuskerk (1817) te Amersfoort

[space height=”10″]

[space height=”20″]
Wat een bijzondere dag! Prachtig weer om de historische bezienswaardigheden van Amersfoort te bezichten. Ook intensief gewerkt aan het programma van ons komende concert op 7 mei om 16.00 uur in De Open Hof te Soest waar wij o.a. Bruckners ‘Requiem in d-mineur’ en Zelenka’s ‘De Profundis’ gaan uitvoeren. Met de medewerking van solisten, Wybe Kooijmans (orgel) en Het Orkest van Concertkoor Baarn olv. dirigent Anthony Scheffer.  Wij hebben er heel veel zin in!