Vocaal Ensemble Fioretto is een projectkoor dat dit seizoen 20 jaar zingt onder leiding van dirigent Thijs Kramer en was te beluisteren in de regio en daarbuiten, ook in grotere producties als Arvo Pärt Berliner Messe, Mozart Requiem, Rutter Requiem en Bachs Weihnachts-Oratorium. In de Romboutskathedraal in Mechelen, België werd het Requiem van M. Duruflé uitgevoerd en in Krefeld, Duitsland, de Missa Trinitatis van Hubert Cuypers. Het koor zingt vaak op uitnodiging, tijdens herdenkingsdiensten, kerkelijke vieringen of jubilea. Op een bevrijdingsdag bijvoorbeeld werd The Voice of Freedom van Anton Rubinstein, gezongen door Vocaal Ensemble Fioretto, door de AVRO rechtstreeks uitgezonden, vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw en jaarlijks zingt het koor op 4 mei tijdens een herdenkingsdienst in de Grote Kerk in Naarden een Requiem. In 2011 werd het Requiem van Rutter uitgevoerd en in 2012 het Requiem van Mozart.

Het koor maakt sinds 1997 deel uit van de Stichting Fioretto, muzikale en educatieve projecten. De Stichting stelt zich ten doel klassieke muziek, in de ruimste zin van het woord, als cultureel erfgoed door te geven, toegankelijk te maken en levend te houden.

De Stichting organiseert regelmatig eigen concerten en zet dan graag werken op het programma, die weinig gehoord worden, maar wel gerekend kunnen worden tot juweeltjes uit de muziekliteratuur. Een belangrijke plaats daarvoor is het jaarlijkse EindezomerConcert in het sfeervolle Oude Kerkje in Kortenhoef.

Voor meer informatie: www.vocaalensemblefioretto.nl