De tenor Falco van Loon, woonachtig in Nijkerk, begon al vroeg met zingen en bij zijn eerste koor heeft hij al op jonge leeftijd ervaring mogen opdoen als solist.
Zijn eerste zanglessen volgde hij bij Margriet Hoek en vanaf 2001 studeerde hij aan de conservatoria van Enschede en Arnhem. Daar ontwikkelde hij zich in klassieke solozang en ensemblezang onder toezicht van Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Hij rondde deze opleiding met goed gevolg in 2007 af. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie. Hij volgde masterclasses bij o.a. Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak. Falco van Loon is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist.

Naast het Weihnachts-Oratorium en vele andere cantates van J.S. Bach oogstte hij veel succes met de rol van Evangelist in de Matthäus-Passion. Zijn vertolking, mede in de Nederlandse hertaling van Jan Rot, leverde hem brede erkenning op.
Naast het repertoire van J.S. Bach zong hij in diverse oratoriumwerken waaronder het Requiem van Mozart, de Elias van Mendelssohn, het Stabat Mater van Haydn en dat van Schubert.
Naast de oratoriumwerken kreeg hij veel waardering in de liedkunst en ander concertrepertoire, waaronder de Serenade van Britten.
Sinds 2008 heeft hij een vaste aanstelling bij het Groot Omroepkoor.
Hij zingt ook regelmatig bij verschillende professionele ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, The Amsterdam Baroque Choir, Capella Isalana onder leiding van Klaas Stok, Ensemble Le Nuove Musiche, Ensemble Lyrique onder leiding van Simon Schouten en het solistenensemble Pulchra Mundi.